Als leven je lief is

Deze leus viel mij in tijdens het herschrijven van mijn Curriculum Vitae. Jazeker, ik ben aan het solliciteren en mijn grootste opdracht is om te verwoorden waar ik NU voor sta. Is het herkenbaar voor jou dat je liever nog een tijd vasthoudt aan normen en waarden die je al tijden bij je draagt? Die je tijdens eerdere loopbaanmomenten of levensdoel-workshops heb vastgesteld, om vervolgens op te zeggen zodra iemand je ernaar vraagt? Nou; ik wil dus nieuwe woorden, die passen bij de mens die ik NU ben.

Woorden bevatten energie; of eigenlijk is het andersom. Woorden komen voort uit energie. Dus in meditatie stem ik mij af en stel mij open na de vraag: “Wat bied ik?” Wat heb ik te geven, waar ligt mijn kracht, waar word ik blij van, wat maakt mij zo bijzonder en uniek, wat is mijn levenstaak, wat zijn mijn kwaliteiten. Al dit is te vangen in iets. Maar wat?

En toen viel die

Ja, toen viel het in; Als leven je lief is. Nu er zoveel angst heerst, nu mensen bang zijn voor de ziekte en dood, bang voor elkaar en bang voor wat dan ook….. in deze storm van neergaande levenslust, daar rijst voor mij de kracht om heel erg hard te gaan leven en voor-leven, want dat heb ik lief. Het gaat niet om mijn leven, maar om hét leven. Het leven vieren, een ode brengen aan het feit dat wij mensen leven. Het leven is een geschenk, en dit geschenk wordt in deze tijden nogal eens niet als zodanig erkent. Het leven is niet te voorspellen, noch te beheersen. In het leven zelf ontdek je je unieke plan. Ik zie met lede-ogen hoe velen zich vastklampen aan levensverlengende middelen en toestanden om ziekte en dood te vermijden. Uitreikend naar buiten, in plaats van verdiepend naar binnen. Wat daar ligt de sleutel; de sleutel of het leven zelf nog vanuit liefde geleefd wordt.

Hieraan wil ik bijdragen, dat is mijn wens en de opdracht voor de komende tijd. Ook begeleiding past hierin; ik wil graag mijn ervaringen inzetten om er voor de ander te zijn. Ik heb veel te bieden wat niet direct is uit te drukken; noem het levenswijsheid, gedrenkt in ervaring met energiewerk zoals yoga en meditatie, en het geven van jarenlange teachings.

De sleutel

Ik ken depressies, ik ken diverse soorten angst. Ik ken de verlamming hiervan, maar ook de agressie, de afkeer, en de afstomping. Al dit betekent uit verbinding gaan, uit verbinding van alles om je heen en in je. Het ego neemt de leiding over. Je kunt ten aller tijden dit herstellen; te beginnen met de verbinding met de bron-energie.

De sleutel van het leven is deze verbinding. Nog concreter: is het bewust voelen van deze verbinding. Voelen is de sleutel; verbinding het sleutelgat. Daar waar het licht straalt. In het moment dat de sleutel het slot openbreekt, is het moment dat het leven door je heen stroomt en de liefde in je groeit. Zo ontzettend mooi.

Ja, zo voelt het voor mij goed gezegd. Aho!!!

♡☆♧ AnnaHita – Guidance in Awareness