Event Detail

Nationale Stoelyoga-dag

‘Dat iedereen, jong, oud, gezond, ziek, gehandicapt of met minder bewegingsvrijheid met plezier en ontspanning blijft bewegen’. Stoelyoga maakt dit mogelijk!

9 oktober is een dag waarbij er landelijk aandacht gegeven zal worden aan stoelyoga. Op verschillende plekken in heel Nederland zal dan stoelyoga-les worden gegeven op basis van donatie. Bestaande uit alleen een les tot een event van een aantal uur.

Dag van verbinden

Yoga gaat om verbinding en acceptatie van alles wat is. Alles en iedereen mag er zijn en is goed zoals hij is. Yoga is een bewegingsvorm waar bewustzijn en ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Niet kijken naar wat er niet (meer) mogelijk is, maar genieten van wat er wel kan en dat versterken. Als je beperkt bent in je beweging of niet meer alles kunt wat je vroeger wel kon kan dit onrust, zorgen en stress geven. Yoga draagt bij aan mentale en lichamelijke rust en acceptatie van wat is.

Het doel van deze dag is mensen te verbinden en laten ervaren dat bewegen niet alleen gezond is maar ook fijn en gezellig om samen te doen. Daarnaast wil zij meer bekendheid geven aan stoelyoga. We nodigen iedereen uit om in beweging te komen. Nodig je vader, moeder, vriend, vriendin, opa, oma, buurman of buurvrouw uit en bezorg elkaar een mooie dag.

Jou donatie

Yoga gaat ook over een bijdrage leveren aan een betere wereld en die begint bij jezelf. De opbrengsten van deze dag gaan naar het Nationaal Ouderenfonds.

Nationaal Ouderenfonds

Het lijkt onvoorstelbaar in Nederland, maar veel ouderen hebben het erg moeilijk. Hun gezondheid gaat achteruit en ze staan er soms alleen voor. 1 miljoen mensen voelen zich eenzaam in ons land en 200.000 ouderen voelen zich extreem eenzaam. Dit betekent dat ze slechts een keer (of minder) in de vier weken een sociaal contact hebben. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor deze ouderen door allerlei activiteiten te ontwikkelen die het doel hebben de lijst met eenzame ouderen kleiner te maken of zelfs te doen laten verdwijnen.

Kom naar de open les

Siska Pater en ik verzorgen een les bij Buurtcentrum Tuinpad, Bessemoerstraat 4 in Groningen, van 10.30 tot 12.00 uur. Je hoeft je niet op te geven; kom gerust binnen!

Tot ziens!
Siska en Anna

PS: Ben je geïnteresseerd in stoelyoga, maar kun je niet op deze dag? Meld je aan voor een proefles Stoelyoga bij Buurtcentrum Sonde2000 in de wijk Paddepoel op vrijdagochtend. Neem hiervoor contact op met Anna (zie contactpagina van deze site).

Event information
 Bessemoerstraat 4 Groningen,
 Anna
 06-15447265
 info.annahita@gmail.com