Event Detail

Yin Workshop – Dieper ontspannen

In een drieluik van workshops is dit de laatste avond waarbij yin yoga ter kennismaking; AnnaHita geeft vanaf woensdag 22 maart yinlessen in de ochtend van 9.30 tot 10.45 uur (zie meer via:wekelijkse yinlessen)

Wat is Yin yoga? Wil je dit ervaren en er meer over willen weten? Dan is deze workshop geschikt voor jou! In een les van ruim 1,5 uur, neemt Anna je mee naar je innerlijke wereld in jou lichaam.

Yin houdingen werken in op de diepere lagen van je spierweefsel en bindweefsel, doordat je ontspanning toelaat. Daarbij worden je energiebanen gestimuleerd, wat zorgt voor een helend effect op je organen, zenuwstelsel, circulatiesysteem, hormonenstelsel en zenuwstelsel.

De avond bestaat uit oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn; het gaat niet om het plaatje, maar om jou ervaring! Anna begeleidt jou zodat je op een veilige manier kunt gaan voelen zonder je lichaam over te belasten. Samen met jou zoeken we naar ondersteuning onder gevoelige delen door kussens en dekens. Zorgzaamheid staat voorop. Yin is heilzaam als je goed voor jezelf zorgt en je grenzen bewaakt. Maar je lichaam (en geest) kan niet zonder een beetje ‘stress’, een prikkeling, een uitdaging. In deze fysieke uitdaging kom je je weerstand tegen; hoe ga jij mentaal om met weerstanden? Deze diepere boodschap ligt verscholen in een Yin yoga les, waardoor je jezelf nog beter leert kennen.

“We don’t use the body to get into the pose; we use the pose to get into the body.” – Bernie Clark

Meld je aan voor dit event, kosten zijn minimaal 7 euro; een aanvulling is op donatiebasis voor EdanZ, Centrum voor Ontmoeting en Ontwikkeling.

Event information
 info.annahita@gmail.com