Focus in volle maan

Ik zie de verknipte pauwveren liggen, een kado aan mij dat is vernietigd. Het voelt alsof ìk wordt verknipt. Waarom mij dit raakt is omdat ik dat al ben. Althans, dat fluistert het onheldere deel in mij aan mij. Verknipt in de betekenis van verdeeld en versplinterd. De afgelopen tijd heb ik mijn aandacht alle kanten uit doen waaien door op meerdere plaatsen te zijn en er niet volledig in te stappen. Door twijfelen en zorgen maken, maar vooral door niet te kiezen. Niet kiezen is ook een keuze! Gevolg is de chaos en ongeluk toelaten, dat doet best wel pijn. Het beoefenen van keuzes maken en hierop focussen door gerichte aandacht, zet ik hoog op de agenda voor de komende maand.

“Gerichte aandacht,” lees ik in de Happinez van deze maand in een interview met Hans Andeweg, “is als een stroom energie die je aan iets of iemand geeft. Door een intentie aan die energie te verbinden, geef je er richting aan.” Enkele alinea’s verder: “Bewust de toekomst beïnvloeden doe je door vanuit een rustig en open hart in te ademen door het hart, en uit te ademen door de zonnevlecht. Daarbij roep je een gevoel van liefde en dankbaarheid op. De verbinding met het hart zorgt voor een gevoelstaal, voor een frequentie, die het universum begrijpt. Vervolgens formuleer je je intenties, en daarmee richt je de energie die je zojuist bij jezelf hebt opgeroepen. Stel jezelf zo helder mogelijk de toekomst voor.” Hij sluit af met: “Al onze overtuigingen, verwachtingen en intenties beïnvloeden wat er in de werkelijkheid gebeurt.” Een hernieuwde eyeopener voor mij, zo ga ik het doen!

De volle maan van deze nacht, de Sneeuwmaan, heeft als thema kiemkracht. Het is de tijd om keuzes te maken en een plan te trekken voor het komende jaar. Zo valt het voor mij samen, het ongemakkelijke gevoel verandert nu al in vertrouwen.