Je energie terug halen

Ik heb nu drie dagen achtereen dit ritueel beoefend; om te ontdoen van energieën die niet van mij zijn. Het werkt echt! Direct voel ik me lichter en vrolijker en heb vooral meer energie.

Voor jou aan te bevelen als je gevoelig bent voor je omgeving en vaak in dieper contact bent met anderen om je heen.

Lees over hoe deze reinging gaat, in dit artikel van Lichtflits:

In ieder contact dat je hebt met anderen vermengt je energie zich. Het wordt in vele boeken omschreven als energie koorden. Er zijn mensen die gappen en tappen en zo jouw energie gebruiken voor eigen doeleinden. Dit hoeft niet met slechte bedoelingen te zijn maar het kan wel gebeuren. Ook is er een mogelijkheid dat mensen jouw energie vastzetten bij zichzelf, alsof ze die energie in een kooitje zetten en het zo bij zich houden.

Dit is een mooi moment om je eens helemaal schoon te maken van de energieën van anderen en je eigen energie los te maken bij de ander en het weer terug te roepen. In het boek Energyswitch wordt dit mooi uitgelegd.

Ontdoen van energie van anderen

Wat ik altijd doe, zeker als ik het gevoel heb vol te zitten met koorden die anderen met me hebben verbonden is zeggen: Alles wat niet van mij is gaat nu terug naar zijn bron. Soms zitten energiekoorden vast en moet je ze op een andere manier verwijderen. Wees standvastig en knip of snijd ze door in je verbeelding. Wees niet bang dat dat slechte gevolgen heeft voor je relatie met de ander. Het is de bedoeling dat je energetisch helemaal op jezelf mag staan.

Eigen energie terug halen

Als je alles hebt losgelaten is het tijd om je eigen energie terug te roepen. Ik zeg dan meestal: Alles wat van mij is en nu nog bij een ander is, komt schoon en zuiver naar me terug. Stel je open en visualiseer dat jouw energie ook echt naar je terug komt. Verwelkom het, omarm het.

Het kan zijn dat er nog energie van jou blijft zitten bij een ander, omdat degene dat onbewust heeft vastgezet. Wat je kan doen is je voorstellen dat je alle kooien, netten en haken opent die jouw energie verhinderen om terug te komen. Een zin die je daarbij kan gebruiken is: Ik open alle kooien, haken en netten waardoor mijn energie is vastgezet, ik maak alles open en los zodat mijn energie schoon en zuiver naar mij terug kan stromen. Wees ook hierin standvastig en vol liefde, het is van jou en nu is het de tijd dat het naar je terug komt.

Wees creatief, ga in je hoofd alle mensen bij langs waarmee je een intensieve relatie hebt gehad, waarin er veel uitwisseling van energie is geweest. Het kunnen je familieleden zijn, je kinderen, oude relaties, vrienden, collega’s en huidige relaties. Maar ook plekken waar je bent geweest en die veel indruk op je hebben gemaakt.

Compleet voelen

Je kan niets fout doen, stel je hart open en laat alles toe wat er in je opkomt. Stel je voor dat er vanuit allerlei richtingen energie wat van jou is, wat bij jou hoort, bij je terugkomt. Voel dat je je steeds completer gaat voelen.

Het is heel normaal om te strooien met je energie, zeker als je een beroep hebt waarbij je je energie gebruikt, en veel mensen betrokken zijn. Maar het is ook heel goed om na een dag werken je los te maken van opgedane energieën van een ander en je eigen energie weer terug te roepen.

Uit: www.lichtflits.com