Sabotage

Ruim een jaar geleden heb ik besloten te gaan reizen. Maar terugkijkend is toen een nieuw avond, een ander leven, al begonnen. Eerst het afscheid nemen van spullen wat een emotioneel proces was. Tegelijk met dit laten gaan, gingen ook enkele vrienden. Als vanzelf. Alsof het onuitgesproken een onderdeel van de deal was: Mijn commitment met het grotere plan om uit te breken, van de gebaande paden af te wijken. Anders doen en anders zijn. Ik heb momenten gehad dat ik mezelf dreigde te verliezen. Totdat ik terugging naar het oorspronkelijke gevoel van tintelingen in de buik; verrast worden door het nieuwe, omdat ik daar/hier iets van mezelf ga terugvinden. Dit gevoel wordt versterkt door een aanhoudend beeld voor mijn geestesoog van een decor van heuvelachtig gebied en veel zon.

Regels

Na de keuze te vertrekken, volgt het vele opruimen, verkopen van mijn huis, verhuizen, klussen en inrichten van een klein chalet en camper. Iets waarvan ik dacht in een paar maanden te fixen, duurde een keer zo lang. Ach….. ik zak erin. Iedere tegenwerking is een lering. Al met al; lijkt het dat hoe meer ik bewust ben van de regels en ‘beperkingen’ van de maatschappij, hoe groter de tegenwerking is. Of is het andersom? Efin; zo blijkt het heel lastig om consistent te zijn met een postadres, en naar instanties voet bij stuk te houden dat ik geen vaste woonadres heb en deze dus ook niet prijs geef. Alles hangt aan elkaar van waar je woont; waarmee je je identificeert en wat ook zekerheid biedt. Ik voel het zelf ook; die kaders die veilig voelden en nu wegvallen. Dat ik soms even bang ben om helemaal losgeslagen te zijn, en te verdwijnen in het niets. De reis gaat niet beginnen, ik zit er al midden in.

Draken

De komende tijd zal ik vaker schrijven; over de draken en demonen en over mijn definities van vrijheid en bewustzijn. Het zal gaan over het onderzoek en de ontwikkeling hierin. Ik weet het nu niet, en ik weet ook niet wat ik ga ontdekken. Wel weet ik dat ik deze week nog meer ga achterlaten; namelijk Nederland met het zachte winterweer.  Een aantal muizen die nu nog in mijn camper huizen, ook die laat ik achter. Ik ga alleen…. met een hart vol vreugde en vrees.