Sun-gazing

De energie van de zon is bijzonder krachtig. Je kunt bij zonsondergang deze energie tot je nemen zodat je innerlijke energieveld toeneemt. Het trillingsniveau van je lichaam wordt dan hoger. Wees voorzichtig, want je ogen zijn gevoelig. Met enkele aanwijzingen, is het veilig; lees gauw verder.

Afgelopen week was het heerlijk zonnig en warm weer. Dankbaar door de gelegenheid voed ik mijn geest door te ontspannen op het strand, en de warmte te ontvangen. De warmte van de zon op de huid is zo heilzaam! Als de zon daalt richting de horizon en sluier-wolken trekken voor de zon langs, neemt de kracht af en kun je gaan kijken.

Geloken ogen
Je ogen houd je geloken; dit betekent dat je zacht door je wimpers kijkt en je blikveld breed houdt. Dus als turen zonder focuspunt. Je kunt het vergelijken met een videocamera die alles ontvangt. Je intentie is van ‘ontvangen’, een open houding en aandacht voor de schoonheid van de natuur. Indien je adembeweging in je lichaam blijft voelen, versterkt de intensiteit.

Als je ogen prettig blijven aanvoelen kun je je ogen geleidelijk aan iets meer open. Sluit ze af en toe even om het effect door te laten dringen. Indien je geen ervaring hebt, kijk dan niet langer dan een paar minuten. Kijk nooit zonder de bewuste aandacht, want het gevaar is dat je dan het signaal mist dat het genoeg is geweest.

Wauw!
Dit gebeurde er bij mij; ik zag de zon in volle glorie, beeldschoon, helder geel en diep warm. Een sluier van wolken gaf een enorme diepte in dit zicht en het leek alsof de zon er nog helderder doorheen naar voren trad. Ik zag een halo van zacht-roze uitdijend om de bol heen. En ineens begon de zon te ‘knipperen’, het sprong voor de wolken en terug, in een ritmisch continue beweging. Als een dans, als een connectie. Er was contact tussen mij en de zon! Deze ervaring vervulde mijn lichaam als een geheel. WAUW! Tranen sprongen in mijn ogen; wonderschoon. Ik voelde een verbondenheid met de zon, met het mysterie vanuit de bron. De bron waar zowel de zon als ik uit zijn ontstaan.

Trilling
Als je je moe of onhelder voelt, kun je je opladen in de natuur. Sun-gazing is een methode, maar het kan overal en ook zonder de zon. Je kunt de schoonheid van zee, meer of rivier zien, de pracht van een bos of weideveld. Er is overal schoonheid. Als je dit opmerkt en je houdt contact met je innerlijk, en voel je een liefdevolle vervulling in je groeien, dan weet je dat je energieniveau groeit. Hierdoor ga je op een hogere frequentie trillen en neemt je bewustzijn toe. Je krijgt toegang tot je hogere zelf, jou bron waarvan uit jij kan groeien en jou leven invulling geeft in de lijn van jou persoonlijke bestemming.

De belofte
Wil je hier meer over weten? Lees dan de romans van James Redfield, die in de jaren negentig het boek ‘De Celestijnse belofte’ schreef, wat wereldwijd een bestseller werd. Destijds snapte ik er niets van; maar nu wel. Al lezend in dit boek over de negen inzichten en de vervolgromans ‘Het tiende inzicht’ en de elfde met titel ‘Het geheim van Shambhala’ laten jou kennismaken met de kennis die er altijd al is. Het is al in jou, de potentie van weten is er. Laat je voeden door de Goddelijke bron; zodat je weer kunt gaan herinneren.

Foto: copyright Anne Koop, september 2016