Tussen de woorden

Lees deze woorden zonder er over na te denken.
Neem de stilte tussen de woorden waar, daar waar meditatie te vinden is, het wezenlijk beschouwen en onthecht jezelf van het bekende. Een beschouwing zonder oordeel zonder grenzen, alles is nieuw vol leven opgelost in het niets het alles. De denker de voeler onthecht. Leeg maar zo compleet.

Er over na te denken zal het weer tot leven wekken daar waar het niet gevonden kan worden. Het zoeken er naar verruimd de kennis maar is op zichzelf nooit wijsheid, slechts een overtuiging. Elke overtuiging vertegenwoordigt de waarheid maar is zelf nooit waar. Luister naar de stilte de ruimte het grenzeloos bewustzijn en de overtuiging zal er in sterven door een onaantastbare helderheid.

We zijn opzoek naar wat we al zijn, puur zuiver bewustzijn, stilte is de vrede zelf. Het absolute heeft vele namen, maar het woord kan er alleen maar naar verwijzen het wijst naar iets daar buiten zoals met een vinger naar de maan wijzen. Hoe kunnen we wijzen naar iets dat uit de zelfde substantie bestaat, er is geen vinger er is geen maan.

De eeuwigheid ligt in jezelf besloten het kan simpelweg niet benoemd worden. Wanneer een overtuiging, verlangen in één stort, blijft er over wat altijd is geweest en zal zijn schoonheid, geluk, vrede, compassie wat we tezamen liefde kunnen noemen. Wanneer we alles labelen en geconditioneerd denken en voelen is de liefde slechts een surrogaat een verlangen naar, maar altijd begrensd. Echte liefde laat zich niet begrenzen.

Luister naar de stilte zonder mening voel of er leven in je lichaam zit, neem je ademhaling waar wees volledig aanwezig in dit moment. Laat eventuele gedachten en gevoelens er gewoon zijn maar ga er niet in mee. Zie ze als een wolk in de blauwe lucht voorbij drijven, haal diep adem en wees zo stil en alert mogelijk, voel je lichaam. Je bent volledig aanwezig, hier en nu.

Bron: Ronald Rhijnsburger