Restorative Yoga: werk hard – rust diep

Werk Hard – Rust diep! – 2/3 deel actief en 1/3 deel ontspanning.
Heerlijk geslapen na intensieve yogasessie en diepe herstellende ontspanning van Lizzie Lasater. Haar uitspraak “Werk hard, rust diep” onderschrijf ik zeker, en voeg graag de ‘t’ erbij zodat hard ook met het hart samengaat en de kracht ervaren wordt.

Werk

Ik ervaar enerzijds een boost aan kracht en energie in het lichaam en geest en in de laatste fase van de sessie een ultieme rust.

Mijn lichaam was behoorlijk gevoelig door de vele lessen die ik wekelijks geef. Aanhoudende spanning in mijn schouders (mijn gevoelige plaats), en ik besef me: Eigenlijk rust ik te weinig en te kort; en dan bedoel ik de echte diepe ontspanning door mijn lichaam aan alle kanten te ondersteunen en laten verzachten.

Lizzie stelt dat je het ritme van waken en slapen kunt volgen: 2/3 deel actief en 1/3 rust; juist in een yogasessie is deze verhouding belangrijk om te herstellen!

De komende weken integreer ik dit in de lessen bij AnnaHita YogaHof. Mmmmmm!